Bönröra med rotfrukter och chipotle
Ett perfekt vegetariskt alternativ till köttfärsen på tacobuffén! Chipotle, här i form av en paste som du hittar på tex mex-hyllan, ger en härligt rökig smak till grytan. Kanel och kakao rundar av och balanserar tomatens syra fint.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot (à ca 100 g)
2 palsternackor (à ca 200 g)
1 sötpotatis (à ca 200 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 tsk chipotlepaste
ca 2 dl vatten
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 burk svarta bönor (à 400 g)
1 tsk kakao
färsk oregano till garnering
1 tsk salt
2 msk olivolja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1232 KJ / 294 kCal
Fett8 g
Salt2.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker man kan ta mer chipotle och kakao helt klart! Min gryta behövde koka väldigt mycket längre än i receptet för att få mjuka rotsaker så var beredd på extra tillagningstid. Passade bra med nachochips till
Johanna
2020-10-05Jättegod med höstiga smaker! Testade som taco men det var inte poppis i familjen, dock som gryta med ris & sallad till.
Cecilia
2019-10-01