Bönröra med rotfrukter och chipotle

41
2
Bönröra med rotfrukter och chipotle

Ett perfekt vegetariskt alternativ till köttfärsen på tacobuffén! Chipotle, här i form av en paste som du hittar på tex mex-hyllan, ger en härligt rökig smak till grytan. Kanel och kakao rundar av och balanserar tomatens syra fint.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Bönröra med rotfrukter och chipotle

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot (à ca 100 g)
2 palsternackor (à ca 200 g)
1 sötpotatis (à ca 200 g)
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 tsk chipotlepaste
ca 2 dl vatten
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 burk svarta bönor (à 400 g)
1 tsk kakao
färsk oregano till garnering
1 tsk salt
2 msk olivolja till stekning

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gratinera gärna bönröran med 50 g riven salladsost och 50 g riven mozzarella ca 5 minuter, 225°C grill (för 4 port). Observera att rätten inte längre är laktos- och mjölproteinfri när dessa ingredienser läggs till. För att göra laktosfritt: använd laktosfri salladsost eller färskost. För att göra mjölkproteinfritt: ersätt salladsost eller mozzarella med tofu.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Johanna

2020-10-05

Tycker man kan ta mer chipotle och kakao helt klart! Min gryta behövde koka väldigt mycket längre än i receptet för att få mjuka rotsaker så var beredd på extra tillagningstid. Passade bra med nachochips till

Cecilia

2019-10-01

Jättegod med höstiga smaker! Testade som taco men det var inte poppis i familjen, dock som gryta med ris & sallad till.

Näringsvärde per portion

Energi 1232 KJ / 294 kCal
Fett 8 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden