Bönbiffar med hasselbackssötpotatis

20
4 Klimatsmart
Bönbiffar med hasselbackssötpotatis

Dessa biffar skulle platsa på vilket restaurang som helst! Saftiga och fulla av smak, och de kommer verkligen till sin rätt ihop med hasselbackssötpotatisen som blir härligt krispig tack vare oljan och ströbrödet. Srirachamajonnäsen binder ihop allt fint!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022

Bönbiffar med hasselbackssötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

1 kg sötpotatis
1 msk rapsolja
2 msk ströbröd
1 tsk paprikapulver
salt
peppar

Biffar

1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 kruka oregano
1/2 förp formbar vegofärs av ärta (à 750 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk rapsolja

Majonnäs

1 1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås (eller 1 msk sriracha)
1/2 förp kruksallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen och majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Krydda gärna potatisen med lite spiskummin för mer smak.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Siri

2021-06-15

Jag gillade inte de här biffarna alls. De smakade väldigt mycket vegofärs. Kanske att jag stekte dem för försiktigt. Så vill ni laga detta, se till att de blir helt färdiglagade.

Kerstin

2021-04-22

Mycket gott! Bytte ut större delen av majonnäsen mot grekisk youghurt o det smakade toppen.

Elin

2021-02-10

Jättegott och lättlagat. Jag använde chipotelpasta istället för srirash 🤤👍

Näringsvärde per portion

Energi 3156 KJ / 752 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden