Bönbiffar med hasselbackssötpotatis
Dessa biffar skulle platsa på vilket restaurang som helst! Saftiga och fulla av smak, och de kommer verkligen till sin rätt ihop med hasselbackssötpotatisen som blir härligt krispig tack vare oljan och ströbrödet. Srirachamajonnäsen binder ihop allt fint!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatis
1 kg sötpotatis
1 msk rapsolja
2 msk ströbröd
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
Biffar
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 kruka oregano
1/2 förp formbar vegofärs av ärta (à 750 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk rapsolja
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås (eller 1 msk sriracha)
1/2 förp kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3156 KJ / 752 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte vegofärs mot nöt, lade till ett ägg för de föll bara isär i pannan. använde torkad oregano istället, fungerade super. Blev väldigt goda!
Lisa
2024-11-24Jag gillade inte de här biffarna alls. De smakade väldigt mycket vegofärs. Kanske att jag stekte dem för försiktigt. Så vill ni laga detta, se till att de blir helt färdiglagade.
Siri
2021-06-15Mycket gott! Bytte ut större delen av majonnäsen mot grekisk youghurt o det smakade toppen.
Kerstin
2021-04-22