Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grön couscous

Denna gröna couscous är ett nyttigt tillbehör till grillfesten. Den har underbar smak och går snabbt att laga. Couscousen blir vackert grön när du mixar den med spenat och persilja. Servera med en sval vitlöksyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa persilja och spenat fint i en matberedare. Tillsätt couscousen och pulsa ett par gånger.
  2. Koka upp vatten och salt enligt anvisningen på couscousförpackningen och häll över couscousen och låt stå ca 5 minuter. 
  3. Dela tomaterna i halvor, blanda dem med couscousen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  4. Servera couscousen med vitlöksyoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka persilja
  • 65 g babyspenat
  • 4 port couscous
  • 250 g miniplommontomater
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
Till servering
  • yoghurt smaksatt med vitlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 251 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept