UNDER 30 MIN | Enkel

Grön couscous

Denna gröna couscous är ett nyttigt tillbehör till grillfesten. Den har underbar smak och går snabbt att laga. Couscousen blir vackert grön när du mixar den med spenat och persilja. Servera med en sval vitlöksyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa persilja och spenat fint i en matberedare. Tillsätt couscousen och pulsa ett par gånger.
  2. Koka upp vatten och salt enligt anvisningen på couscousförpackningen och häll över couscousen och låt stå ca 5 minuter. 
  3. Dela tomaterna i halvor, blanda dem med couscousen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  4. Servera couscousen med vitlöksyoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka persilja
  • 65 g babyspenat
  • 4 port couscous
  • 250 g miniplommontomater
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
Till servering
  • yoghurt smaksatt med vitlök

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 251 kCal