Heta rårakor gjord på sötpotatis och sambal oelek som steks gyllenbruna och krispiga. Servera med en matig grynsallad som är smaksatt med krämig, salt fetaost och mjälla små babyspenatblad. Toppa allt med en svalkande myntayoghurt och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
19 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på grynmixen. Kan innehålla spår av gluten. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Leif
2017-07-04En stor finhackad gul lök i rakorna till 6p. Sedan är baconskivor och rårörda lingon perfekt. Första gången med SA sötpotatis. Kul.
Ulrika
2017-05-15Tyckte det var väldigt gott men svårt att steka rakorna
Åsa
2017-05-10Grynsalladen åkte direkt i soporna, den luktar underligt och har en motbjudande konsistens. Rakorna var svåra att steka o fastnade o kladdade fast i stekpannan. Usch - ingen succé