Sötpotatisrakor med myntayoghurt och fetaost

13
3 Klimatsmart
Sötpotatisrakor med myntayoghurt och fetaost

Heta rårakor gjord på sötpotatis och sambal oelek som steks gyllenbruna och krispiga. Servera med en matig grynsallad som är smaksatt med krämig, salt fetaost och mjälla små babyspenatblad. Toppa allt med en svalkande myntayoghurt och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Sötpotatisrakor med myntayoghurt och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatisrakor

ca 500 g
sötpotatis
2
ägg
1 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 tsk
sambal oelek
1 dl
mjölk
2 msk
olja

Grynsallad

4
port grynblandning dinner booster
150 g
fetaost
65 g
babyspenat

Myntayoghurt

1
kruka mynta
1 1/2 dl
matyoghurt
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grynmixen. Kan innehålla spår av gluten. Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Leif

7/4/2017

En stor finhackad gul lök i rakorna till 6p. Sedan är baconskivor och rårörda lingon perfekt. Första gången med SA sötpotatis. Kul.

Ulrika

5/15/2017

Tyckte det var väldigt gott men svårt att steka rakorna

Åsa

5/10/2017

Grynsalladen åkte direkt i soporna, den luktar underligt och har en motbjudande konsistens. Rakorna var svåra att steka o fastnade o kladdade fast i stekpannan. Usch - ingen succé

Näringsvärde per portion

Energi 2984 KJ / 713 kCal
Fett 26.4 g
Salt 3.14 g
Kolhydrater 90.4 g
Protein 25.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept