Sötpotatisrakor med myntayoghurt och fetaost
Heta rårakor gjord på sötpotatis och sambal oelek som steks gyllenbruna och krispiga. Servera med en matig grynsallad som är smaksatt med krämig, salt fetaost och mjälla små babyspenatblad. Toppa allt med en svalkande myntayoghurt och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatisrakor
ca 500 g sötpotatis
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 dl mjölk
2 msk olja
Grynsallad
4 port grynblandning dinner booster
150 g fetaost
65 g babyspenat
Myntayoghurt
1 kruka mynta
1 1/2 dl matyoghurt
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2984 KJ / 713 kCal
Fett26.4 g
Salt3.14 g
Kolhydrater90.4 g
Protein25.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En stor finhackad gul lök i rakorna till 6p. Sedan är baconskivor och rårörda lingon perfekt. Första gången med SA sötpotatis. Kul.
Leif
2017-07-04Tyckte det var väldigt gott men svårt att steka rakorna
Ulrika
2017-05-15Grynsalladen åkte direkt i soporna, den luktar underligt och har en motbjudande konsistens. Rakorna var svåra att steka o fastnade o kladdade fast i stekpannan. Usch - ingen succé
Åsa
2017-05-10