Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Provencalsk pytt i panna med halloumi

Underbar laktovegetarisk pytt i panna med sötpotatis och halloumi. Enkel vardagsrätt som dessutom går att anpassa utifrån vad du har i kylen. Klimatsmart och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis och sötpotatis. 
  2. Skala och klyfta rödlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek potatis, sötpotatis i stekpanna i rikligt med olivolja tills potatisarna är mjuka och får färg ca 25 min.
  4. Tillsätt rödlök och vitlök och stek tills löken blivit mjuk. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  5. Skiva och stek eller grilla halloumin gyllenbrun, vänd ner i potatisen.
  6. Till servering: Strö över hackad persilja och servera med caesarsås och gärna en grönsallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Recept och bild i samarbete med Kavli/Eriks såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g fast potatis (500 g motsvarar 3 stora potatisar)
  • 500 g sötpotatisar (500 g motsvarar 2 st)
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 200 g halloumiost
Till servering
  • hackad persilja
  • 1 förp kyld sås à 230 ml (gärna caesarsås)
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer