UNDER 15 MIN |

Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing

Laga en somrig sötpotatissallad med grillad sötpotatis, grillad majs och grillad halloumi. Yoghurtdressing med jalapeño, lime och färsk koriander gör salladen komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor. Skiva halloumin. Pensla sötpotatis, halloumi och majskolvar med olja. Krydda sötpotatisen och majsen med salt.
  2. Dressing: Hacka koriandern och ta bort stjälken från jalapeñon. Mixa med övriga ingredienser och smaka av med salt.
  3. Grilla sötpotatisen tills den får lite färg och är mjuk. Grilla majsen och halloumin tills de får lite färg. Skär av majskornen och lägg på ett fat med sötpotatisen och halloumin.
  4. Till servering: Toppa med koriander, dressing och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 kg sötpotatis
  • 200 g halloumi
  • 2 majskolvar
  • olja (till pensling)
  • 1 tsk salt
Jalapeñodressing
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 - 1 jalapeño
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 dl tjock yoghurt (10%)
  • 2 msk kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • 1 kruka koriander
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2126 kJ / 508 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept