Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
Laga en somrig sötpotatissallad med grillad sötpotatis, grillad majs och grillad halloumi. Yoghurtdressing med jalapeño, lime och färsk koriander gör salladen komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
1 kg sötpotatis
200 g halloumi
2 majskolvar
olja (till pensling)
1 tsk salt
Jalapeñodressing
1 kruka koriander
1/2 - 1 jalapeño
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
2 dl tjock yoghurt (10%)
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Till servering
1 kruka koriander
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2126 KJ / 508 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ny sommarfavorit, så god sallad! Precis som fler kommenterat skippade jag vattnet i dressingen.
Malin
2020-06-24Väldigt gott! Matigare än jag trodde. Skippade vattnet i dressingen och ökade jalapeñon. Eftersom vi inte grillade stekte jag burkmajs, gjorde sötpotatisen i ugnen.
Sanna
2020-06-06Gott! Dressingen blev lite rinning bara
Emma
2020-05-30