Soppa med spenat, matvete och citron

3
1 Klimatsmart
Soppa med spenat, matvete och citron

Laga en matig grönsakssoppa med smak av morot, lök, vitlök, selleri och citron som serveras med matvete och spenat i. Surdegsbröd till soppan gör måltiden komplett! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Soppa med spenat, matvete och citron

Ingredienser

4 portioner
2 dl
matvete
1
morot
2
stora schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
1
selleristjälk
2 msk
olivolja
1 tsk
torkad timjan
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
1 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
-
salt
-
peppar
100 g
färsk bladspenat
1/2 dl
riven parmesanost

Till servering

surdegsbröd
citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Under 30 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Martin

8/5/2020

Om man inte har något bröd och vill göra soppan lite matigare (och bibehålla den fräscha smaken) kan man klicka i en sked grekisk yoghurt till servering, supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1489 KJ / 355 kCal
Fett 10 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept