Soppa med spenat, matvete och citron
Laga en matig grönsakssoppa med smak av morot, lök, vitlök, selleri och citron som serveras med matvete och spenat i. Surdegsbröd till soppan gör måltiden komplett! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4 portioner
2 dl matvete
1 morot
2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
salt
peppar
100 g färsk bladspenat
1/2 dl riven parmesan
Till servering
surdegsbröd
citronklyftor
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 355 kCal
Fett10 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Om man inte har något bröd och vill göra soppan lite matigare (och bibehålla den fräscha smaken) kan man klicka i en sked grekisk yoghurt till servering, supergott!
Martin
2020-08-05