Soppa med spenat, matvete och citron

Laga en matig grönsakssoppa med smak av morot, lök, vitlök, selleri och citron som serveras med matvete och spenat i. Surdegsbröd till soppan gör måltiden komplett! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Om man inte har något bröd och vill göra soppan lite matigare (och bibehålla den fräscha smaken) kan man klicka i en sked grekisk yoghurt till servering, supergott!
Martin
2020-08-05