Ljummen grekisk sallad

11
0
Ljummen grekisk sallad

Middag med smak av Grekland. Kvisttomater och kalamataoliver rostas i ugn, och serveras med en helstekt fetaost, matvete, och strimlad zucchini och gurka som ringlas med en oreganodressing. Fint skivad rödlök till är ett måste!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ljummen grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
500 g
små kvisttomater
2 dl
urkärnade kalamataoliver
2 msk
olivolja (+ extra till stekning)
2 dl
matvete
1
liten zucchini (à ca 200 g)
1
stor gurka (à ca 400 g)
1
rödlök
500 g
fetaost
-
salt
-
svartpeppar

Dressing

1/2 dl
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
honung
1/2 tsk
torkad oregano
2 krm
salt

Till servering

ljust surdegsbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3209 KJ / 768 kCal
Fett 52 g
Salt 3.43 g
Kolhydrater 44 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept