Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Ljummen grekisk sallad

Middag med smak av Grekland. Kvisttomater och kalamataoliver rostas i ugn, och serveras med en helstekt fetaost, matvete, och strimlad zucchini och gurka som ringlas med en oreganodressing. Fint skivad rödlök till är ett måste!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg tomater och oliver i en ugnsform. Ringla över olja. Rosta i mitten av ugnen ca 45 minuter. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  3. Svarva zucchinin och gurkan med en grönsakssvarv eller strimla tunt. Skala och skiva löken tunt.
  4. Dressing: Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  5. Stek fetaosten i lite olja på hög värme 1–2 minuter per sida tills den blir varm.
  6. Fördela tomater, oliver, matvete, gurka, zucchini och rödlök på tallrikar. Ringla över dressingen och toppa med fetaosten.
  7. Till servering: Servera med bröd.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g små kvisttomater
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 2 msk olivolja (+ extra till stekning)
  • 2 dl matvete
  • 1 liten zucchini (à ca 200 g)
  • 1 stor gurka (à ca 400 g)
  • 1 rödlök
  • 500 g fetaost
  • salt
  • svartpeppar
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 2 krm salt
Till servering
  • ljust surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer