Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri

Grynotto är som risotto men med matvete i stället för ris. I den här grynotton rör du dessutom ner smakrik rotselleri och champinjoner som lagas i ugnen. Smakrikt härligt krämigt och gott blir det.

Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  rotselleri
2 msk  matolja
salt
svartpeppar
250 g  färska champinjoner
3 dl  matvete
7 1/2 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl  finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 75 g)
25 g  smör
1   kruka eller torkad dragon (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)

Till servering

finbladig färsk grönkålsmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat utan grönkålsmix.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1528 KJ / 364 kCal
Fett20 g
Salt2.8 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soppa med spenat, matvete och citron
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råkost på morot och rostat vete
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sellerischnitzel med matvetesallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga