Kycklinggryta med kanel och madras curry

7
1
Kycklinggryta med kanel och madras curry

En mustig smakrik gryta kan vara din räddning en kall höstkväll. I den här varianten kryddas kycklingen med kanel och madras curry innan grönsakerna, quinoa och ytterligare smaker tillsätts. Kombinationen är magiskt god.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Kycklinggryta med kanel och madras curry

Ingredienser

6 portioner
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
4 selleristjälkar
4 morötter
900 g kycklingkött (t ex lår- eller bröstfilé)
2 msk olivolja
1 msk kanel
1 1/2 msk madras curry paste
1/2 tsk salt
1/2 dl konc kyckling- eller grönsaksfond
1 l vatten
2 dl vit quinoa eller bulgur
1 burk matvete (à 410 g)
1 msk honung
finrivet skal och juice av 1 apelsin
ev majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut bulgur och matvete, använd i stället enbart quinoa och öka på mängden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Marlene

2009-10-18

Det här är en mycket god och smakrik höstgryta utan att vara stark.