Kycklinggryta med kanel och madras curry

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Kycklinggryta med kanel och madras curry

En mustig smakrik gryta kan vara din räddning en kall höstkväll. I den här varianten kryddas kycklingen med kanel och madras curry innan grönsakerna, quinoa och ytterligare smaker tillsätts. Kombinationen är magiskt god.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Kycklinggryta med kanel och madras curry

Ingredienser

6 portioner
3   vitlöksklyftor
1   purjolök
4   selleristjälkar
4   morötter
900 g  kycklingkött (t ex lår- eller bröstfilé)
2 msk  olivolja
1 msk  kanel
1 1/2 msk  madras curry paste
1/2 tsk  salt
1/2 dl  konc kyckling- eller grönsaksfond
1 l  vatten
2 dl  vit quinoa eller bulgur
1   burk matvete (à 410 g)
1 msk  honung
finrivet skal och juice av 1   apelsin
ev majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut bulgur och matvete, använd i stället enbart quinoa och öka på mängden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Det här är en mycket god och smakrik höstgryta utan att vara stark.

Marlene

2009-10-18

Testa liknande recept

Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa- och bulgursallad med primörer
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa med blåbär och mandlar
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga