Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med kanel och madras curry

En mustig smakrik gryta kan vara din räddning en kall höstkväll. I den här varianten kryddas kycklingen med kanel och madras curry innan grönsakerna, quinoa och ytterligare smaker tillsätts. Kombinationen är magiskt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjon i bitar. Skär sellerin i bitar. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  2. Om bröstfiléer används, skär dem i 2 delar. Stek kycklingen runtom i olivolja i en gryta. Krydda med kanel, madras curry och salt.
  3. Tillsätt grönsakerna, fond, vatten och quinoa eller bulgur. Låt småkoka ca 15 minuter. Skölj matvetet och tillsätt det, honung, apelsinskal och juice. Red ev av med majsstärkelse. Servera med Coleslaw i salladsblad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut bulgur och matvete, använd i stället enbart quinoa och öka på mängden.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 4 selleristjälkar
  • 4 morötter
  • 900 g kycklingkött (t ex lår- eller bröstfilé)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kanel
  • 1 1/2 msk madras curry paste
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 1 l vatten
  • 2 dl vit quinoa eller bulgur
  • 1 burk matvete (à 410 g)
  • 1 msk honung
  • finrivet skal och juice av 1 apelsin
  • ev majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan