Sommarsallad med kikärtsris och dragondressing

När solen tittar fram kommer även suget efter en somrig sallad krypandes. Smaker från dijonsenap, kikärter, dragon och fetaost gifter sig fint i denna rätt, och den kompletteras med kokt kikärtsris eller risoni för en matigare känsla. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 citron (finrivet skal och saft)
1 kruka dragon (eller dill)
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
peppar
300 g ris av kikärtor (eller risoni)
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1/2 gurka
250 g frysta sojabönor
65 g babyspenat
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 710 kCal
Fett39 g
Salt1.9 g
Kolhydrater53 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var i ingredienserna står att det ska vara ris med och hur mycket okokt ris? Menar ni kikärtor? Dessa finns inte med alla i beskrivningen av hur rätten ska tillagas! /Catarina i Solna
Catarina
2020-01-29Hej Catarina! Tack för att du uppmärksammade det. Jag kan hålla med dig att receptet var otydligt. Det ska vara kikärtsris, inget annat ris. Vi har nu skrivit kikärtsris i receptet. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-30Lite förvirrande att laga till sommarsallad med kikärtsris och dragondressing när det är höstväder och medskickade ingredienser är risoni och dill. Frånsett detta en god rätt som kan passa utmärkt en varm sommardag. :)
Sofia
2019-09-25