Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Helstekt kyckling med krämig dragonsås

Helstekt kyckling med krämig dragonsås är ett mäktigt recept där soja- och pepparpenslad kyckling steks i ugnen i ca 50 minuter, vilket ger dig gott om tid att svänga ihop de aptitretande tillbehören – nykokt ris med krispiga grönsaker och gräddig dragonsås med sojabönor. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingen på en ugnsplåt.
  3. Blanda olja med soja och peppar. Pensla blandningen på kycklingen och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills innertemperaturen i låret är 82˚C.
  4. Sås: Skala och skiva löken, fräs den i oljan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med dijonsenap, salt och peppar.
  5. Hacka dragonen.
  6. Innan servering, häll buljongen från kycklingen i såsen och koka upp tillsammans med dragon och sojabönor.
  7. Ris och grönsaker: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Skär paprikan i bitar och blanda med ärtskotten.
  9. Servera kycklingen med ris, grönsaker och dragonsås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 1 kyckling
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 krm svartpeppar
Sås
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 kruka dragon
  • 250 g sojabönor
Ris och grönsaker
  • 4 port ris
  • 2 spetspaprikor
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2981 kJ / 713 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer