Helstekt kyckling med krämig dragonsås
Helstekt kyckling med krämig dragonsås är ett mäktigt recept där soja- och pepparpenslad kyckling steks i ugnen i ca 50 minuter, vilket ger dig gott om tid att svänga ihop de aptitretande tillbehören – nykokt ris med krispiga grönsaker och gräddig dragonsås med sojabönor. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 kyckling
1 msk olja
1 msk soja
1 krm svartpeppar
Sås
1 rödlök
1 msk olja
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 kruka dragon
250 g sojabönor
Ris och grönsaker
4 port ris
2 spetspaprikor
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2981 KJ / 713 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater55.7 g
Protein41.4 g
Kommentar
Såsen är helt underbar!
Rithy
2021-01-29