Majspannkakor med tomatsallad

23
1 Klimatsmart
Majspannkakor med tomatsallad

Majspannkakor med tomatsallad, ett perfekt alternativ till traditionella pannkakor. Dessa får smak av kokosmjölk och kikärtor som mixas slätt till en smet med övriga ingredienser. Stek dessa frasiga i smör i en het stekpanna och servera med en krispig tomatsallad som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Majspannkakor med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
3 ägg
1 förp majskorn (à 340 g)
1 tsk sambal oelek
2 msk smör

Tomatsallad

250 g frysta skalade sojabönor
3 tomater
1 rödlök
1/2 kruka persilja

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Det är gott och fräscht att ringla en vinägrett på tomatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Karin

2022-08-22

Så gott !

Näringsvärde per portion

Energi 2894 KJ / 694 kCal
Fett 42 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 51 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden