Majspannkakor med tomatsallad

Majspannkakor med tomatsallad, ett perfekt alternativ till traditionella pannkakor. Dessa får smak av kokosmjölk och kikärtor som mixas slätt till en smet med övriga ingredienser. Stek dessa frasiga i smör i en het stekpanna och servera med en krispig tomatsallad som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
3 ägg
1 förp majskorn (à 340 g)
1 tsk sambal oelek
2 msk smör
Tomatsallad
250 g frysta skalade sojabönor
3 tomater
1 rödlök
1/2 kruka persilja
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Det är gott och fräscht att ringla en vinägrett på tomatsalladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2894 KJ / 694 kCal
Fett42 g
Salt2.8 g
Kolhydrater51 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums, sååå gott och lättlagat!
Kristina
2022-10-21Så gott !
Karin
2022-08-22