UNDER 45 MIN | Medel

Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

Efter denna middag har du ett skäl till att äta paj oftare! Den färdiga pajdegen sparar dig massor av tid, och det enda du behöver göra är att fräsa ihop grönsakerna, vispa ihop äggstanning och skiva tomaterna. Ner med allt i pajformen och låt tillagas färdigt i ugnen. Under tiden delar du upp mozzarella för salladen. Lätt som en paj tänker vi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port).
  5. Stek kikärterna i smöret i en stekpanna och krydda med spiskummin. Pressa i vitlöken och häll i sojabönorna och låt allt bli varmt. Lägg blandningen i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar och häll i formen.
  7. Skiva tomaterna och lägg hälften på pajen. Strö över osten. Sätt in pajen mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 minuter.
  8. Skär mozzarellan i bitar. Blanda osten med resten av tomaterna och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  9. Servera pajen med tomatsalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfria produkter av mjölk och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller/och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Mixa kikärtorna slätt med äggstanningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 förp färsk pajdeg fullkorn (à 250 g)
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g sojabönor
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 3223 kJ / 773 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept