Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

5
1
Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

Efter denna middag har du ett skäl till att äta paj oftare! Den färdiga pajdegen sparar dig massor av tid, och det enda du behöver göra är att fräsa ihop grönsakerna, vispa ihop äggstanning och skiva tomaterna. Ner med allt i pajformen och låt tillagas färdigt i ugnen. Under tiden delar du upp mozzarella för salladen. Lätt som en paj tänker vi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019

Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
förp färsk pajdeg fullkorn (à 250 g)
2 msk
smör
1/2 tsk
spiskummin
1
vitlöksklyfta
250 g
sojabönor
6
ägg
3 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1 1/2 dl
riven prästost
1
förp mozzarella (à 125 g)
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfria produkter av mjölk och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller/och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Mixa kikärtorna slätt med äggstanningen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Åsa

2019-12-02

Helt okej!

Näringsvärde per portion

Energi 3223 KJ / 773 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept