Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
5
Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

Efter denna middag har du ett skäl till att äta paj oftare! Den färdiga pajdegen sparar dig massor av tid, och det enda du behöver göra är att fräsa ihop grönsakerna, vispa ihop äggstanning och skiva tomaterna. Ner med allt i pajformen och låt tillagas färdigt i ugnen. Under tiden delar du upp mozzarella för salladen. Lätt som en paj tänker vi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019

Vegopaj med tomat- och mozzarellasallad

Ingredienser

4 portioner
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   förp färsk pajdeg fullkorn (à 250 g)
2 msk  smör
1/2 tsk  spiskummin
1   vitlöksklyfta
250 g  sojabönor
6   ägg
3 dl  mjölk
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2   förp plommontomater (à 500 g)
1 1/2 dl  riven prästost
1   förp mozzarella (à 125 g)
1/2 msk  olivolja
1/2 msk  rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfria produkter av mjölk och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller/och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Mixa kikärtorna slätt med äggstanningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Den är inte vego! Recept med ägg och smör

Ulrika

2024-04-05

Tack Ulrika för din kommentar! Vego är ett samlingsbegrepp för en växtbaserad kost (och produkter) där ibland mjölk och/eller ägg kan ingå men aldrig kött, fisk eller fågel. Om du letar efter mejeri- och äggfria recept hittar du dem om du sorterar på Vegan på vår receptsida https://www.ica.se/recept/vegan/ Hoppas du hittar något du gillar där. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-05

Kryddade ordentligt men försiktigt med spiskummin. Mixade kikärtor med sojabönor och bredde ut på pajskalet. Toppade med mozzarella innan allt gick klart i ugnen.

Gunilla

2024-02-28

Skulle läst Rikards kommentar innan inhandling. Doftade gott i köket och den såg god ut efter tillagning. Men det var den inte. Ätbar men inte mycket mer. Tröstar mig med att den i alla fall innehåller nyttigheter. 0 av 4 barn åt mer än en tugga. Och för den tuggan fick jag muta med glass efter maten. Min partner kommer få äta matlådorna. Om hon vill såklart. Det blev mycket över.

Johan

2022-12-01

Näringsvärde per portion

Energi3223 KJ / 773 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fylld pasta med mozzarella och sojabönor
Betyg 3.2 av 5.
260 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön gazpacho med mozzarellabruschetta
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade sojabönor
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen bönsallad med bacon
Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkpaj med ost och dill
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga