Sommarkorv med ljummen potatissallad

7
2
Sommarkorv med ljummen potatissallad

Kvällens middag bjuder på en somrig rätt med korv som likväl kan tillagas på grillen som i stekpanna. Till korven serveras en ljummen potatissallad med rädisor och ärtskott i en härlig senapsvinägrett. Äts med fördel ute i kvällssolen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018

Sommarkorv med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g
potatis
125 g
rädisor
2 msk
olja
2 msk
senap
2 msk
vatten
2 msk
vitvinsvinäger
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

Korv

500 g
färsk kryddkorv (gärna sommarkorv)
1 msk
smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Hacka gärna ner 1-2 msk hackad kapris i salladen (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Joakim

2018-06-26

Wow! Jättegod. Vi "safeade" med lite annan korv till dottern, men härligt med ett recept som gav lite krydda även till oss vuxna. Potatissalladen var mycket populär men dagen efter hade smakerna blivit lite för starka för dottern.

Jessica

2018-06-15

Skandal att lägga dessa korvar i en barnkasse. Ingen åt 😭.

Näringsvärde per portion

Energi 2684 KJ / 646 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept