Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarkorv med ljummen potatissallad

Kvällens middag bjuder på en somrig rätt med korv som likväl kan tillagas på grillen som i stekpanna. Till korven serveras en ljummen potatissallad med rädisor och ärtskott i en härlig senapsvinägrett. Äts med fördel ute i kvällssolen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Skala, dela och koka potatisen mjuk.
  2. Skär rädisorna i skivor eller klyftor.
  3. Blanda allt till dressingen.
  4. Korv: Stek korven runt om i matfettet tills innertemperaturen är 72°C, ca 12 minuter.
  5. Potatissallad: Häll av potatisen och blanda med dressing, rädisor och ärtskott.
  6. Servera potatissalladen med korvarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Hacka gärna ner 1-2 msk hackad kapris i salladen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g potatis
  • 125 g rädisor
  • 2 msk olja
  • 2 msk senap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Korv
  • 500 g färsk kryddkorv (gärna sommarkorv)
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2684 kJ / 646 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept