Sommarkorv med ljummen potatissallad
Kvällens middag bjuder på en somrig rätt med korv som likväl kan tillagas på grillen som i stekpanna. Till korven serveras en ljummen potatissallad med rädisor och ärtskott i en härlig senapsvinägrett. Äts med fördel ute i kvällssolen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
125 g rädisor
2 msk olja
2 msk senap
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Korv
500 g färsk kryddkorv (gärna sommarkorv)
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2684 KJ / 646 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow! Jättegod. Vi "safeade" med lite annan korv till dottern, men härligt med ett recept som gav lite krydda även till oss vuxna. Potatissalladen var mycket populär men dagen efter hade smakerna blivit lite för starka för dottern.
Joakim
2018-06-26Skandal att lägga dessa korvar i en barnkasse. Ingen åt 😭.
Jessica
2018-06-15