Krämig pytt med primörer, kryddkorv och dijon
Finns det något bättre än en god pyttipanna? Ja, en riktigt krämig pytt med kryddig korv, sparris och färskpotatis. Rätta krämigheten får du till med vispgrädde, öl och en klick dijonsenap. Stek gärna pytten på en grillhäll eller muurikka för maximal känsla (men en klassisk stekpanna går så klart också bra).
Samarbete med:
Eriksberg
Ingredienser
6 portioner
900 g kall kokt potatis (gärna färskpotatis)
6 knippmorötter
12 gröna sparrisar
2 rödlökar (gärna färska med blast)
2 förp kryddkorv (à 300 g) eller se tips
3 msk matolja
salt
svartpeppar
2 dl Eriksbergs Original 0,0% öl
2 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde 40 %
Till servering
1 kruka persilja
gärna saltgurka i stavar
gärna Eriksbergs Original 0,0% öl
gärna äggulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett48 g
Salt4.3 g
Kolhydrater34 g
Protein17 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer