Krämig pytt med primörer, kryddkorv och dijon

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Krämig pytt med primörer, kryddkorv och dijon

Finns det något bättre än en god pyttipanna? Ja, en riktigt krämig pytt med kryddig korv, sparris och färskpotatis. Rätta krämigheten får du till med vispgrädde, öl och en klick dijonsenap. Stek gärna pytten på en grillhäll eller muurikka för maximal känsla (men en klassisk stekpanna går så klart också bra).

Samarbete med:

Krämig pytt med primörer, kryddkorv och dijon

Ingredienser

6 portioner
900 g kall kokt potatis (gärna färskpotatis)
6 knippmorötter
12 gröna sparrisar
2 rödlökar (gärna färska med blast)
2 förp kryddkorv (à 300 g) eller se tips
3 msk matolja
salt
svartpeppar
2 dl Eriksbergs Original 0,0% öl
2 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde 40 %

Till servering

1 kruka persilja
gärna saltgurka i stavar
gärna Eriksbergs Original 0,0% öl
gärna äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett48 g
Salt4.3 g
Kolhydrater34 g
Protein17 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räksoppa med aioli
Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och linssoppa
Betyg 4.6 av 5.
120 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fettuccine med tomat- och zucchinisås
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb chiligryta med öl
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Billig kycklinggryta med vitlök och basilika
Betyg 4 av 5.
118 personer har röstat
Under 45 min att tillaga