Kryddkorvar med bakad spetskål och srirachamayo

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Kryddkorvar med bakad spetskål och srirachamayo

Kryddkorvarna finns i olika smaker. Goda att grilla och servera med het srirachamayo, bröd och en fräsch sallad på ugnsbakad spetskål, rödlök och sojabönor. En enkel och snabb kombo som givetvis går att variera med vilken grillkorv som helst.

Kryddkorvar med bakad spetskål och srirachamayo

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  spetskål
2   rödlökar
2 msk  olja
salt
svartpeppar
250 g  sojabönor
juice av 1/2   limesaft (1/2 lime motsvarar 2 tsk saft)
8   kryddkorvar
1 1/2 dl  srirachamajonnäs

Till servering

grillat bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och srirachamajonnäsen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om anpassat bröd används.

Gör så här

Tips

Gör enkelt en hemgjord Srirachamajonnäs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2906 KJ / 696 kCal
Fett33 g
Salt2.12 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grönkålssallad med pepparrot och yozo
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillostburgare med paprika och nektarinsalsa
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stark marinad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bombay chilirub - mycket het
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Guacamole med chilipaste
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga