Kryddkorvar med bakad spetskål och srirachamayo
Kryddkorvarna finns i olika smaker. Goda att grilla och servera med het srirachamayo, bröd och en fräsch sallad på ugnsbakad spetskål, rödlök och sojabönor. En enkel och snabb kombo som givetvis går att variera med vilken grillkorv som helst.
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g spetskål
2 rödlökar
2 msk olja
salt
svartpeppar
250 g sojabönor
juice av 1/2 limesaft (1/2 lime motsvarar 2 tsk saft)
8 kryddkorvar
1 1/2 dl srirachamajonnäs
Till servering
grillat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2906 KJ / 696 kCal
Fett33 g
Salt2.12 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer