Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kryddig korv med majskolvar och gratäng

Välj en kryddig korv du gillar, kanske bratwurst. Stek korven tillsammans med skurna majskolvar. Under tiden värms potatisgratängen i ugnen. Till den utvalda korven, majsen och gratängen serveras krispig hjärtsallad. Smaklig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Häll ut potatisgratängen i en form och sätt in i ugnen ca 25 minuter. 
  3. Skär majsen i bitar och stek dem och korven i omgångar i smöret i en stekpanna. Smaka ev av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i klyftor och servera till majs, korv och gratäng.

För alla

Läs noga innehållet på potatisgratängen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri potatisgratäng. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria protduket av potatisgratäng och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatisgratäng
  • 2 förkokta majskolvar
  • 600 g kryddkorv t ex bratwurst
  • 2 hjärtsallad
Att ha hemma
  • 1 msk smör
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3349 kJ / 801 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer