Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad
En potatissallad med vinägrett är utflyktsmat för gourmeter. Potatissalladen med dijonsenap och kapris blir bara godare när den nykokta potatisen fått marinera i dressingen några timmar. Servera med smakrika grillkorvar i sällskap med en sötstark senapscrème. Lyxmat på utflykten som smakar lika gott hemma vid matbordet.
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g potatis
3 schalottenlökar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 msk kapris
Senapscrème
2 dl crème fraiche
1 msk skånsk senap
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
Dressing
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
Till servering
8 kryddkorvar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2745 KJ / 657 kCal
Fett43 g
Salt4.48 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer