Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad

3
0
Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad

En potatissallad med vinägrett är utflyktsmat för gourmeter. Potatissalladen med dijonsenap och kapris blir bara godare när den nykokta potatisen fått marinera i dressingen några timmar. Servera med smakrika grillkorvar i sällskap med en sötstark senapscrème. Lyxmat på utflykten som smakar lika gott hemma vid matbordet.

Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g potatis
3 schalottenlökar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 msk kapris

Senapscrème

2 dl crème fraiche
1 msk skånsk senap
1/2 msk dijonsenap
salt och peppar

Dressing

1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten

Till servering

8 kryddkorvar

För alla

Läs noga innehållet på korvarna. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2745 KJ / 657 kCal
Fett 43 g
Salt 4.48 g
Kolhydrater 48 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden