Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Korvgryta med pasta och gurka

Korven spelar huvudrollen i denna härliga gryta som passar utmärkt i vintermörkret. Medan pastan och blomkålen kokar så steker du korven tillsammans med löken. Tillsätt pastasåsen och låt sjuda några minuter. Enkelt, snabbt och gott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan, i en extra stor kastrull, enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Koka den med pastan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  3. Skala och skiva löken. Dela korven i bitar. Stek lök och korv i oljan i en stekpanna. Häll i pastasåsen och låt sjuda några minuter.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera korvgrytan med pasta, blomkål och gurka.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna campanelle)
  • 1/2 blomkål
  • 1 rödlök
  • 200 g kryddkorv (gärna Nürnbergerkorv)
  • 300 g prinskorv
  • 1/2 msk olja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2849 kJ / 680 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer