Korvgryta med pasta och gurka
Korven spelar huvudrollen i denna härliga gryta som passar utmärkt i vintermörkret. Medan pastan och blomkålen kokar så steker du korven tillsammans med löken. Tillsätt pastasåsen och låt sjuda några minuter. Enkelt, snabbt och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna campanelle)
1/2 blomkål
1 rödlök
200 g kryddkorv (gärna Nürnbergerkorv)
300 g prinskorv
1/2 msk olja
390 g pastasås med basilika
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 680 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska det bara vara en 1/2 msk pastasås? Låter lite tycker jag
Sandra
2017-12-18Hej Sandra! Beklagar att det var misstag i receptet. Nu har vi korrigerat till det rätta. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-22