Sommarkål med ingefära och lime
Gör en somrig kålsallad som tillbehör till maten! Tunt strimlad vitkål och blomkål blir till en fräsch coleslaw med asiatiska smaker tack vare dressingen med ingefära och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
8 portioner
400 g färsk vitkål
400 g blomkål
1 msk finrivet limeskal
2 msk färskpressad limejuice
3 msk finriven ingefära
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Kålsalladen är ett härligt komplement i Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi254 KJ / 61 kCal
Fett3 g
Salt0.9 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Ser gött ut
Conny
2023-05-15Jättefräsch och god!
Carina
2020-06-08