Sommarkål med ingefära och lime

2
1
Sommarkål med ingefära och lime

Gör en somrig kålsallad som tillbehör till maten! Tunt strimlad vitkål och blomkål blir till en fräsch coleslaw med asiatiska smaker tack vare dressingen med ingefära och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Sommarkål med ingefära och lime

Ingredienser

8 portioner
400 g
färsk vitkål
400 g
blomkål
1 msk
finrivet limeskal
2 msk
färskpressad limejuice
3 msk
finriven ingefära
2 msk
rapsolja
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Kålsalladen är ett härligt komplement i Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Carina

2020-06-08

Jättefräsch och god!

Näringsvärde per portion

Energi 254 KJ / 61 kCal
Fett 3 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept