Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Sommarkål med ingefära och lime

Gör en somrig kålsallad som tillbehör till maten! Tunt strimlad vitkål och blomkål blir till en fräsch coleslaw med asiatiska smaker tack vare dressingen med ingefära och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Kålsalladen är ett härligt komplement i Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

  1. Strimla vitkål och blomkål tunt, använd gärna mandolin. Blanda grönsakerna med övriga ingredienser.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g färsk vitkål
  • 400 g blomkål
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk finriven ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 254 kJ / 61 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer