Källarrökt skinka med blomkålspuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Källarrökt skinka med blomkålspuré

En pålitlig och smaklig rätt som är perfekt i all sin enkelhet. Källarrökt skinka med en puré av blomkål passar utmärkt som vardagsrätt. Servera med ett gott bröd och några skivor ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken fint, skär blomkål i små buketter.
  2. Lägg allt i en kastrull och slå på grädde och mjölk. Koka tills blomkålen är ordentligt genomkokt, ca 15 minuter. 
  3. Mixa tilll en fin puré med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda vitkål, morötter, finskuren apelsin och honung till en sallad.
  5. Servera skinkan med blomkålspurén, råkostsallad och ev en ostsmörgås.

För alla

Välj glutenfritt bröd om du inte tål gluten.
Byt ut grädde och mjölk till havre- eller sojabaserad grädde/mjölk och osten till sojabaserad ost eller en skiva skinka om du inte tål mjölk eller laktos.

Näringsvärdet är beräknat exkl ostsmörgås.

Tips

Gott att strö krasse över blomkålspurén.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 pkt källarrökt skinka (à 80 g)
  • 400 g blomkål i små buketter
  • 1 liten gul lök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 3 dl finstrimlad vitkål
  • 4 rivna morötter
  • 2 apelsiner
  • 2 tsk honung
Tillbehör
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1148 kJ / 275 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept