Entrecôte med ljumma grönsaker
Entrecôte med ljumma grönsaker har asiatiska och charmanta smaker av chili samt ostron- och fisksås. Vitkål, fänkål, blomkål och broccoli steks först i olja och sedan tillsammans med köttet som kryddats med chili.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
10 portioner
600 g entrecôte (skivor eller helt kött)
1/4 vitkålshuvud
1 fänkål
1 blomkål
1 broccoli
1 hel vitlök solo (1 hel motsvarar 4 vitlöksklyftor)
2 rödlökar
2 - 2 1/2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
rapsolja till stekning
150 g sockerärtor (eller andra gröna bönor)
1/2 dl ostronsås
3 msk asiatisk fisksås
salt
Garnering
salladslök
körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett15 g
Kommentar
ska det verkligen vara citronsås i detta recept? vad är citronsås?
Agneta
2007-03-18