Entrecôte med ljumma grönsaker

6
1
Entrecôte med ljumma grönsaker

Entrecôte med ljumma grönsaker har asiatiska och charmanta smaker av chili samt ostron- och fisksås. Vitkål, fänkål, blomkål och broccoli steks först i olja och sedan tillsammans med köttet som kryddats med chili.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Entrecôte med ljumma grönsaker

Ingredienser

10 portioner
600 g entrecôte (skivor eller helt kött)
1/4 vitkålshuvud
1 fänkål
1 blomkål
1 broccoli
1 hel vitlök solo (1 hel motsvarar 4 vitlöksklyftor)
2 rödlökar
2 - 2 1/2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
rapsolja till stekning
150 g sockerärtor (eller andra gröna bönor)
1/2 dl ostronsås
3 msk asiatisk fisksås
salt

Garnering

salladslök
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Agneta

2007-03-18

ska det verkligen vara citronsås i detta recept? vad är citronsås?

Näringsvärde per portion

Energi 1550 KJ / 370 kCal
Fett 15 g
Läs mer om näringsvärden