Entrecôte med ljumma grönsaker

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Entrecôte med ljumma grönsaker

Entrecôte med ljumma grönsaker har asiatiska och charmanta smaker av chili samt ostron- och fisksås. Vitkål, fänkål, blomkål och broccoli steks först i olja och sedan tillsammans med köttet som kryddats med chili.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Entrecôte med ljumma grönsaker

Ingredienser

10 portioner
600 g  entrecôte (skivor eller helt kött)
1/4   vitkålshuvud
1   fänkål
1   blomkål
1   broccoli
1   hel vitlök solo (1 hel motsvarar 4 vitlöksklyftor)
2   rödlökar
2 - 2 1/2   chilifrukter (t ex spansk peppar)
rapsolja till stekning
150 g  sockerärtor (eller andra gröna bönor)
1/2 dl  ostronsås
3 msk  asiatisk fisksås
salt

Garnering

salladslök
körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

ska det verkligen vara citronsås i detta recept? vad är citronsås?

Agneta

2007-03-18

Näringsvärde per portion

Energi1550 KJ / 370 kCal
Fett15 g

Testa liknande recept

Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
240 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yakiniku med syrliga solrosskott
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Philly cheesesteak
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga