Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Entrecôte med ljumma grönsaker

Entrecôte med ljumma grönsaker har asiatiska och charmanta smaker av chili samt ostron- och fisksås. Vitkål, fänkål, blomkål och broccoli steks först i olja och sedan tillsammans med köttet som kryddats med chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 1/2-1 cm tjocka strimlor.
  2. Ansa vitkål, fänkål, blomkål och broccoli. Hacka grovt eller dela i små buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Stek grönsakerna i omgångar i en stor stekpanna med olja. Lägg åt sidan.
  4. Fräs kött, lök och chili i olja på hög värme, ca 2 minuter. Tillsätt grönsakerna, sockerärter, ostronsås och fisksås. Fräs i ca 3 minuter. Smaka av med salt.
  5. Dekorera med salladslök skuren på längden samt tomathalvor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 600 g entrecôte (skivor eller helt kött)
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 fänkål
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • 1 hel vitlök solo (1 hel motsvarar 4 vitlöksklyftor)
  • 2 rödlökar
  • 2 1/2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • rapsolja till stekning
  • 150 g sockerärtor (eller andra gröna bönor)
  • 1/2 dl ostronsås
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • salt
Garnering
  • salladslök
  • körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden