Rostad blom- och grönkål

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Rostad blom- och grönkål

Älskar du också kål av olika slag? Rosta blomkål och grönkål mjuk och krispig i ugn, perfekt som tillbehör eller bas till allt möjligt, som till exempel soppa, sallad eller pytt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Rostad blom- och grönkål

Ingredienser

8 portioner
ca 750 g  blomkål
200 g  grönkål
3 msk  olivolja
ca 1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. T ex Grön blomkålssoppa eller Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi318 KJ / 76 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Pasta med lax, kål och pesto 
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Elkes och Mallas kål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon
Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön blomkålssoppa
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad grönkål- och brysselkålssallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga