Rostad blom- och grönkål

7
0
Rostad blom- och grönkål

Älskar du också kål av olika slag? Rosta blomkål och grönkål mjuk och krispig i ugn, perfekt som tillbehör eller bas till allt möjligt, som till exempel soppa, sallad eller pytt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Rostad blom- och grönkål

Ingredienser

8 portioner
ca 750 g blomkål
200 g grönkål
3 msk olivolja
ca 1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. T ex Grön blomkålssoppa eller Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 318 KJ / 76 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden