Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Rostad blom- och grönkål

Älskar du också kål av olika slag? Rosta blomkål och grönkål mjuk och krispig i ugn, perfekt som tillbehör eller bas till allt möjligt, som till exempel soppa, sallad eller pytt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. T ex Grön blomkålssoppa eller Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär blomkålen i buketter och stammen i mindre bitar. Bryt bladen i bitar och lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och ½ tsk salt (för 8 port). Rosta blomkålen i mitten av ugnen först 20 minuter.
  3. Ansa och skölj grönkålen. Skär ev bort stammen om den är grov, bryt kålen i mindre bitar. Massera grönkålsbladen i en bunke med 1 msk olja och 1 krm salt (för 8 port).
  4. Ta ut plåten och sprid ut grönkålen. Rosta ytterligare 5–10 minuter tills grönkålen är krispig.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 750 g blomkål
  • 200 g grönkål
  • 3 msk olivolja
  • ca 1/2 tsk salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 318 kJ / 76 kCal