Marinerad frukt och grönt (Torshi)

14
3
Marinerad frukt och grönt (Torshi)

Torshi är en persisk sallad på marinerade frukter och grönsaker - ett alldeles underbart tillbehör. Salladen marineras i vitlök, äppelcidervinäger, olivolja och lime och ger ännu mer smak ifall den får stå till sig i kylen någon dag.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Marinerad frukt och grönt (Torshi)

Ingredienser

6 portioner
6 vitlöksklyftor
2 dl äppelcidervinäger
3 dl olivolja
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
juicen av 1 lime

Grönsaker

350 g morötter
350 g blomkål
500 g vitkål
250 g purjolök
500 g jordärtskockor
600 g rättika
3 paprikor (gärna olika färg)

Frukt och örter

600 g druvor
500 g äpplen
1/2 dl finhackad röd chilifrukt tex spansk peppar
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Estelle

2018-02-18

Riktigt gott, serverade med libabröd och hummus. Perfekt att bjuda vegan på. Tar tid att göra, men räcker i flera dagar och blir bara bättre när den får stå.

Eva

2005-01-12

visst tog den lite tid att göra men det var den värd en underbar god sallad, mina gäster blev stormförtjusta så nu har jag fullt upp med att skriva ut recept.

Jenny

2004-11-08

en höjdare som satte piff på höstmiddagen och säkert funkar utmärkt till grillat i sommar!

Näringsvärde per portion

Energi 2882 KJ / 688 kCal
Fett 452 g
Salt 359 g
Kolhydrater 562 g
Protein 76 g
Läs mer om näringsvärden