Marinerad frukt och grönt (Torshi)
Torshi är en persisk sallad på marinerade frukter och grönsaker - ett alldeles underbart tillbehör. Salladen marineras i vitlök, äppelcidervinäger, olivolja och lime och ger ännu mer smak ifall den får stå till sig i kylen någon dag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
6 portioner
6 vitlöksklyftor
2 dl äppelcidervinäger
3 dl olivolja
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
juicen av 1 lime
Grönsaker
350 g morötter
350 g blomkål
500 g vitkål
250 g purjolök
500 g jordärtskockor
600 g rättika
3 paprikor (gärna olika färg)
Frukt och örter
600 g druvor
500 g äpplen
1/2 dl finhackad röd chilifrukt tex spansk peppar
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2882 KJ / 688 kCal
Fett45.2 g
Salt3.59 g
Kolhydrater56.2 g
Protein7.6 g
Kommentarer
Riktigt gott, serverade med libabröd och hummus. Perfekt att bjuda vegan på. Tar tid att göra, men räcker i flera dagar och blir bara bättre när den får stå.
Estelle
2018-02-18visst tog den lite tid att göra men det var den värd en underbar god sallad, mina gäster blev stormförtjusta så nu har jag fullt upp med att skriva ut recept.
Eva
2005-01-12en höjdare som satte piff på höstmiddagen och säkert funkar utmärkt till grillat i sommar!
Jenny
2004-11-08