Spickeskinka med varm kållåda
Spickeskinka med varm kållåda är en fräsch och smakrik måltid av bland annat torkad skinka, blomkål, broccoli, savoykål och grädde. Den härliga skinkan och den goda lådan av olika kålsorter tillagas på drygt en timme.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
6 portioner
250 g savoykål
250 g blomkål
250 g vit- eller spetskål
150 g broccoli
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g förvällda russin (50 motsvarar ca 1 dl)
1/2 msk gurkmeja
1/2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm peppar från kvarn
Till servering
200 - 250 g tunt skuren spickeskinka eller annan saltad och torkad skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett22 g
Kolhydrater1 g
Protein46 g
Kommentar
Jag använde inte savoykål, men det blev gottändå!
Karin
2005-04-19