Spickeskinka med varm kållåda

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Spickeskinka med varm kållåda

Spickeskinka med varm kållåda är en fräsch och smakrik måltid av bland annat torkad skinka, blomkål, broccoli, savoykål och grädde. Den härliga skinkan och den goda lådan av olika kålsorter tillagas på drygt en timme.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Spickeskinka med varm kållåda

Ingredienser

6 portioner
250 g  savoykål
250 g  blomkål
250 g  vit- eller spetskål
150 g  broccoli
4   ägg
2 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde
50 g  förvällda russin (50 motsvarar ca 1 dl)
1/2 msk  gurkmeja
1/2 msk  riven färsk ingefära
1/2 tsk  riven muskotnöt
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar från kvarn

Till servering

200 - 250 g  tunt skuren spickeskinka eller annan saltad och torkad skinka

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölk och vispgrädde mot mjölkfria alternativ, t ex Solhavre och havregrädde från Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jag använde inte savoykål, men det blev gottändå!

Karin

2005-04-19

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett22 g
Kolhydrater1 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Spetskålssallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Köttbullepanna med spetskål och rosépeppar
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med marinerad spetskål och rädisa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt savoykål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spetskål i ugn med misogrädde
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga