Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spickeskinka med varm kållåda

Spickeskinka med varm kållåda är en fräsch och smakrik måltid av bland annat torkad skinka, blomkål, broccoli, savoykål och grädde. Den härliga skinkan och den goda lådan av olika kålsorter tillagas på drygt en timme.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär all kål och broccoli i stora bitar. Koka den några minuter i lättsaltat vatten (blomkål och broccoli ska ha tuggmotstånd kvar). Spola den kall och låt rinna av väl.
  3. Blanda alla kålsorter i en smord ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk och vispgrädde. Rör ner russin samt alla kryddor. Häll äggstanningen över kålen. Grädda mitt i ugnen tills den får en vacker ljusbrun färg, ca 1 timme.
  4. Till servering: Servera med spickeskinka.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölk och vispgrädde mot mjölkfria alternativ, t ex Solhavre och havregrädde från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g savoykål
  • 250 g blomkål
  • 250 g vit- eller spetskål
  • 150 g broccoli
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g förvällda russin (50 motsvarar ca 1 dl)
  • 1/2 msk gurkmeja
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar från kvarn
Till servering
  • 250 g tunt skuren spickeskinka eller annan saltad och torkad skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal