Spickeskinka med varm kållåda

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spickeskinka med varm kållåda

Spickeskinka med varm kållåda är en fräsch och smakrik måltid av bland annat torkad skinka, blomkål, broccoli, savoykål och grädde. Den härliga skinkan och den goda lådan av olika kålsorter tillagas på drygt en timme.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Spickeskinka med varm kållåda

Ingredienser

6 portioner
250 g savoykål
250 g blomkål
250 g vit- eller spetskål
150 g broccoli
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g förvällda russin (50 motsvarar ca 1 dl)
1/2 msk gurkmeja
1/2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm peppar från kvarn

Till servering

200 - 250 g tunt skuren spickeskinka eller annan saltad och torkad skinka

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat

Kommentar

Jag använde inte savoykål, men det blev gottändå!

Karin

2005-04-19

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett22 g
Kolhydrater1 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs
Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Spetskålssallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Torsk med marinerad spetskål och rädisa
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Köttbullepanna med spetskål och rosépeppar
Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spetskålssallad med dragon
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spetskål i ugn med misogrädde
Betyg 4.5 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad