Spickeskinka med varm kållåda

2
1
Spickeskinka med varm kållåda

Spickeskinka med varm kållåda är en fräsch och smakrik måltid av bland annat torkad skinka, blomkål, broccoli, savoykål och grädde. Den härliga skinkan och den goda lådan av olika kålsorter tillagas på drygt en timme.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Spickeskinka med varm kållåda

Ingredienser

6 portioner
250 g savoykål
250 g blomkål
250 g vit- eller spetskål
150 g broccoli
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g förvällda russin (50 motsvarar ca 1 dl)
1/2 msk gurkmeja
1/2 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 krm peppar från kvarn

Till servering

200 - 250 g tunt skuren spickeskinka eller annan saltad och torkad skinka

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölk och vispgrädde mot mjölkfria alternativ, t ex Solhavre och havregrädde från Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Karin

2005-04-19

Jag använde inte savoykål, men det blev gottändå!

Näringsvärde per portion

Energi 1600 KJ / 380 kCal
Fett 22 g
Kolhydrater 1 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden