Solgul bulgur med grönsaker
Solgul bulgur med grönsaker är en härlig bulgursallad med smak av lyxig saffran som du blandar med valfria grönsaker, till exempel majs, haricots verts och minimorötter. Ett utsökt och läckert tillbehör som är en höjdare på buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
10 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk jungfruolivolja
1 pkt saffran (à 0,5 g)
1 l vatten
1 buljongtärning av valfri sort
2 kvistar färsk mynta eller torkad mynta (2 kvistar färsk motsvarar ½ tsk torkad)
5 dl grov bulgur
grönsaker av olika slag t ex minimajs , haricots verts och minimorötter
ev lite svamp (från frysen eller från burk)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett2.6 g
Salt2.86 g
Kolhydrater35.5 g
Protein7.6 g
Kommentarer