Solgul bulgur med grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Solgul bulgur med grönsaker

Solgul bulgur med grönsaker är en härlig bulgursallad med smak av lyxig saffran som du blandar med valfria grönsaker, till exempel majs, haricots verts och minimorötter. Ett utsökt och läckert tillbehör som är en höjdare på buffébordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök och saffran. Låt fräsa en liten stund.
  2. Tillsätt buljongtärning, vatten och mynta. Låt koka upp. Koka i 5 minuter och sila sedan av löken. Häll tillbaka vätskan i kastrullen.
  3. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills buljongen sugits upp. Rör då och då.
  4. Förkoka under tiden de grönsaker du vill använda. Fräs ev svampen.
  5. Vänd ner grönsaker och ev svamp i bulguren och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk jungfruolivolja
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning av valfri sort
  • 2 kvistar färsk mynta eller torkad mynta (2 kvistar färsk motsvarar ½ tsk torkad)
  • 5 dl grov bulgur
  • grönsaker av olika slag t ex minimajs , haricots verts och minimorötter
  • ev lite svamp (från frysen eller från burk)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 881 kJ / 211 kCal