Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ianns bulgursallad

En somrig sallad som går snabbt att tillaga och är perfekt ha med sig på picknicken. Matig bulgur blandas med rostade solrosfrön, hackad paprika, lök och strimlad morot. Matig och god till fisk med en krämig sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurgrynen efter anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Rosta solrosfröna ett par minuter i en het stekpanna eller gryta.
  2. Hacka löken och paprikan fint. Strimla moroten. Tillsätt oljan och blanda väl.
  3. Servera rumsvarm med Avokadokrämen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl bulgur
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten paprika
  • 1 morot
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer