Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampbulgur

Detta recept innehåller en utsökt svampbulgur som går snabbt att tillaga. Fräs svamp och lök medan din bulgur kokar och rör sedan ihop dessa med en smakrik ost. Vips så har du en perfekt bulgur som du kan äta direkt eller värma när gästerna kommer.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur i vatten och fond i ca 10 minuter på svag värme. 
  2. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.
  3. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. 
  4. Rör ner svampblandning, ost, salt och peppar i bulguren. Strö över gräslöken.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med t ex kokt fullkornsris.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och byt osten mot mjölkfritt alternativ eller tofu.

Tips

Går bra att laga några timmar i förväg och värma under folie i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller kantarellfond)
  • 1 gul lök
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1231 kJ / 290 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden