Svampbulgur
Detta recept innehåller en utsökt svampbulgur som går snabbt att tillaga. Fräs svamp och lök medan din bulgur kokar och rör sedan ihop dessa med en smakrik ost. Vips så har du en perfekt bulgur som du kan äta direkt eller värma när gästerna kommer.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
6 dl vatten
2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller kantarellfond)
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1 msk smör
1 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad gräslök
För alla
Kontrollera innehållet i fonden.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med t ex kokt fullkornsris.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och byt osten mot mjölkfritt alternativ eller tofu.
Gör så här
Tips
Går bra att laga några timmar i förväg och värma under folie i ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1231 KJ / 290 kCal
Fett0 g
Kommentarer