Sojastekt kyckling med sesammajonnäs

13
1
Sojastekt kyckling med sesammajonnäs

Att krydda en måltid med soja och sesam kan bara inte gå fel! Kycklingen som steks i pannan gör det med smaker från sojan, och detta salta protein äts ihop med milt kokt ris, och en majonnäs som smaksatts med sesamfrön. Snabbt och gott, och du får massor av tid över till att njuta av middagen ihop med familjen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Sojastekt kyckling med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
4
morötter
2 msk
sesamfrö
2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
4
kycklingfiléer
2 tsk
olja
2 msk
japansk soja
1/2 dl
vatten
100 g
ärtskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sojan.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Maria

10/3/2019

Det här kommer bli en standardrätt hemma hos oss. Det är svårt att få det bättre än så här en vardag när det ska vara enkelt och snabbt!

Näringsvärde per portion

Energi 3224 KJ / 770 kCal
Fett 46 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept