Sojastekt kyckling med sesammajonnäs
Att krydda en måltid med soja och sesam kan bara inte gå fel! Kycklingen som steks i pannan gör det med smaker från sojan, och detta salta protein äts ihop med milt kokt ris, och en majonnäs som smaksatts med sesamfrön. Snabbt och gott, och du får massor av tid över till att njuta av middagen ihop med familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 morötter
2 msk sesamfrö
2 dl majonnäs
salt
peppar
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3224 KJ / 770 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här kommer bli en standardrätt hemma hos oss. Det är svårt att få det bättre än så här en vardag när det ska vara enkelt och snabbt!
Maria
2019-10-03