UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt kyckling med sojamajonnäs

Låt en stekt kyckling med sojamajonnäs stå som kvällens middag! Som tillbehör har du råris som ger ett härligt tuggmotstånd, samt lite grönt i form av snackmorötter och ärtskott. Perfekt när man vill ha något gott och mättande på bordet på inte allt för lång tid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda majonnäsen och sojan.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med ris, majonnäs, morötter, ärtskott.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Stek gärna kycklingen i 1 msk sesamfrö (för 4 port), nötigt och gott!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port råris
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • ca 600 g snabbfilé av kyckling
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 g snackmorötter
  • 100 g ärtskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 2779 kJ / 63 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept