Sojastekt kyckling med kålrabbislaw
Att låta kyckling sjuda i en sojablandning gjord på bland annat soja, vitlök och sambal oelek ger kycklingen en god sälta med lite sting. Här äts den sojastekta kycklingen ihop med ris och en röra gjord på kålrabbi. Smaklig kyckling önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kålrabbislaw
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl gräddfil eller smetana
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Kyckling
1 vitlöksklyfta
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl vatten
2 msk strösocker
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk majsstärkelse
ca 600 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med smetana.
Energi2772 KJ / 662 kCal
Fett27 g
Salt4.7 g
Kolhydrater60 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott med mycket smak! Såsen till kycklingen var magisk.
Ingela
2023-12-09Smaklöst, trist & inte särskilt mättande
Therese
2023-12-07Gott enkelt fräscht! Gillade verkligen hela ihopsättningen av både såsen och kålrabbin i kombo m riset!
Louise
2023-09-20