UNDER 45 MIN | Medel

Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

Att låta kyckling sjuda i en sojablandning gjord på bland annat soja, vitlök och sambal oelek gör den smakrik samt att den får en härlig färg. Här äts den sojastekta kycklingen ihop med ris och en röra gjord på kålrabbi. Smaklig kyckling önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kålrabbi: Skala och riv kålrabbin grovt på ett rivjärn. Skär gräslöken tunt. Blanda kål och gräslök med smetana och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kyckling: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, soja, vatten, socker, sambal oelek och majsstärkelse till en sås. 
  4. Dela kycklingen på längden (om kycklingfilé används) och bryn den i omgångar i oljan i en het stekpanna. Lägg tillbaka all kyckling i pannan. Häll på såsen och låt sjuda några minuter.
  5. Servera kycklingen med kålrabbislaw och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Kålrabbislaw
  • 1 kålrabbi (à ca 300 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
Kyckling
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk majsstärkelse
  • ca 600 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé

Näringsvärde
Per portion

Energi 2752 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept