Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

32
8
Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

Att låta kyckling sjuda i en sojablandning gjord på bland annat soja, vitlök och sambal oelek ger kycklingen en god sälta med lite sting. Här äts den sojastekta kycklingen ihop med ris och en röra gjord på kålrabbi. Smaklig kyckling önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022

Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Kålrabbislaw

1 kålrabbi (à ca 300 g)
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl smetana
2 tsk dijonsenap
salt
peppar

Kyckling

1 vitlöksklyfta
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl vatten
2 msk strösocker
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk majsstärkelse
ca 600 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har uppdaterats september 2022.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Rickard

2022-09-27

Jätte gott Till och med dottern på 6år gillade det

Linda

2020-09-18

Mina barn åt det inte

Daniel

2020-09-17

Favorit hos barnen! Speciellt sojasåser. Barnen tog om flera gånger 😃

Näringsvärde per portion

Energi 2772 KJ / 662 kCal
Fett 27 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden