Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

20
7
Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

Att låta kyckling sjuda i en sojablandning gjord på bland annat soja, vitlök och sambal oelek gör den smakrik samt att den får en härlig färg. Här äts den sojastekta kycklingen ihop med ris och en röra gjord på kålrabbi. Smaklig kyckling önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Kålrabbislaw

1
kålrabbi (à ca 300 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
smetana
2 tsk
dijonsenap
-
salt
-
peppar

Kyckling

1
vitlöksklyfta
1 dl
japansk soja
1/2 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
sambal oelek
1 tsk
majsstärkelse
ca 600 g
kycklingfilé eller kycklinginnerfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Linda

9/18/2020

Mina barn åt det inte

Daniel

9/17/2020

Favorit hos barnen! Speciellt sojasåser. Barnen tog om flera gånger 😃

Hanna

9/16/2020

Barnen älskade detta!

Näringsvärde per portion

Energi 2752 KJ / 655 kCal
Fett 24 g
Salt 6 g
Kolhydrater 65 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept