Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi

Stekt kyckling serveras här med gräddkokt kålrabbi. Den krämiga kålen kokar du enkelt i grädde under omrörning och smaksätter med rivet citronskal. Serveras sedan med stekta kycklingfiléer, fluffigt ris och strö slutligen över hackad gräslök som pricken över i:et!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i matfettet i en stekpanna tills innertemperaturen är 72°C. Eller stek kycklingen färdig i ugnen på 175°C.
  4. Skala och tärna kålrabbin i centimeterstora bitar. Koka den i grädden ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet från halva citronen och rör ner det.
  6. Hacka gräslöken.
  7. Servera kycklingen med ris, gräddkokt kålrabbi och strö över gräslöken.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 kålrabbi
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2416 kJ / 577 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept