Stekt kyckling serveras här med gräddkokt kålrabbi. Den krämiga kålen kokar du enkelt i grädde under omrörning och smaksätter med rivet citronskal. Serveras sedan med stekta kycklingfiléer, fluffigt ris och strö slutligen över hackad gräslök som pricken över i:et!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med om örterna lite salvia o dragon
Conny
2019-11-02Vi körde kålrabbi i spirilazer la till en kycklingbuljong tärning😀
Conny
2019-11-02Med lite extra kryddor (t.ex. vitlög & örter) blev den gräddkokta kålrabbin fantastiskt god! Det kanske bör läggas till, åtminstone, som vuxentips? Utan kryddor blev den tyvärr mest gräddig...
Frida
2018-06-13