Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi

6
4
Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi

Stekt kyckling serveras här med gräddkokt kålrabbi. Den krämiga kålen kokar du enkelt i grädde under omrörning och smaksätter med rivet citronskal. Serveras sedan med stekta kycklingfiléer, fluffigt ris och strö slutligen över hackad gräslök som pricken över i:et!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018

Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
-
salt
-
peppar
1 msk
smör eller margarin
4
port ris eller annat gryn
1
kålrabbi
2 dl
vispgrädde
1
citron
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och smör eller margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Conny

2019-11-02

Håller med om örterna lite salvia o dragon

Conny

2019-11-02

Vi körde kålrabbi i spirilazer la till en kycklingbuljong tärning😀

Frida

2018-06-13

Med lite extra kryddor (t.ex. vitlög & örter) blev den gräddkokta kålrabbin fantastiskt god! Det kanske bör läggas till, åtminstone, som vuxentips? Utan kryddor blev den tyvärr mest gräddig...

Näringsvärde per portion

Energi 2416 KJ / 577 kCal
Fett 25 g
Salt 2.03 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept