Kålrabbi med smetana och sikrom

1
0
Kålrabbi med smetana och sikrom

Kålrabbi är en underbar rotfrukt som fått för lite uppmärksamhet. I denna ljuvliga rätt har den milda kålrabbin huvudrollen. Strimla den rå och servera tillsammans med salt sikom, krämig smetana och toppa med dill och gräslök som mellanrätt eller förrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Kålrabbi med smetana och sikrom

Ingredienser

4 portioner
700 g
kålrabbi
1 msk
färskpressad citronjuice
2 dl
smetana eller crème fraiche
80 g
sikrom eller löjrom
1/2 dl
plockad dill
2 msk
finskuren gräslök
-
gärna svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana eller crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept