Kålrabbi med smetana och sikrom

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kålrabbi med smetana och sikrom

Kålrabbi är en underbar rotfrukt som fått för lite uppmärksamhet. I denna ljuvliga rätt har den milda kålrabbin huvudrollen. Strimla den rå och servera tillsammans med salt sikom, krämig smetana och toppa med dill och gräslök som mellanrätt eller förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Kålrabbi med smetana och sikrom

Ingredienser

4 portioner
700 g  kålrabbi
1 msk  färskpressad citronjuice
2 dl  smetana eller crème fraiche
80 g  sikrom eller löjrom
1/2 dl  plockad dill
2 msk  finskuren gräslök
gärna svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana eller crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med krämig kålrabbislaw
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojastekt kyckling med kålrabbislaw
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga