Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
Fänkål och lax är två ingredienser som passar utmärkt ihop! Så här har du en fänkålsstekt lax med tillbehör så som nykokt potatis, citron och en krämig slaw gjord på kålrabbi. Smaklig fisk önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
Slaw
1 kålrabbi (à ca 200 g)
20 g färsk dill eller persilja
1 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar
Lax
1/2 tsk fänkålsfrö
2 port laxfilé (à ca 150 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 726 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer