Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw

3
0
Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw

Fänkål och lax är två ingredienser som passar utmärkt ihop! Så här har du en fänkålsstekt lax med tillbehör så som nykokt potatis, citron och en krämig slaw gjord på kålrabbi. Smaklig fisk önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis

Slaw

1
kålrabbi (à ca 200 g)
20 g
färsk dill eller persilja
1 dl
smetana
1/2
citron
-
salt
-
peppar

Lax

2
port laxfilé (à ca 150 g)
1/2 tsk
fänkålsfrö
1 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3049 KJ / 726 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept