UNDER 30 MIN | Medel

Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw

Fänkål och lax är två ingredienser som passar utmärkt ihop! Så här har du en fänkålsstekt lax med tillbehör så som nykokt potatis, citron och en krämig slaw gjord på kålrabbi. Smaklig fisk önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Slaw: Skala och riv kålrabbin grovt på ett rivjärn. Hacka dillen.
  3. Blanda kålrabbi och dill med smetana. Smaka av med saft från citronen, salt och peppar. Skär resten av citronen i klyftor.
  4. Lax: Mortla fänkålsfröna. Krydda laxen med salt, peppar och fänkålsfrön.
  5. Stek den i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  6. Servera laxen med kålrabbislaw, potatis och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
Slaw
  • 1 kålrabbi (à ca 200 g)
  • 20 g färsk dill
  • 1 dl smetana
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
Lax
  • 1/2 tsk fänkålsfrö
  • 2 port laxfilé (à ca 150 g)
  • 1 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3049 kJ / 726 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept