Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
![Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251732/cf_259/smorrebrod_med_picklad_kalrabbi_och_chèvrekram.jpg)
Sötsyrlig picklad kålrabbi är basen i smörrebrödet där även en krämig chèvrekräm tillför smak. Täck ett mörkt rågbröd med kålrabbiskivor, fyll på med krispiga strimlade sockerärtor och krämen av getost och smetana. Extra snygga blir smörrebröden när de till sist toppas med krasse.
![Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251732/cf_259/smorrebrod_med_picklad_kalrabbi_och_chèvrekram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Picklad kålrabbi
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
2 rosmarinkvistar
1 kålrabbi (à ca 200 g)
10 sockerärtor
ca 150 g chèvre
1 dl smetana
4 skivor grovt, mörkt bröd (gärna danskt rågbröd)
1 förp krasse (à 100 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produker av smetana och chrèvre.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1534 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g
Kommentarer