Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm

Sötsyrlig picklad kålrabbi är basen i smörrebrödet där även en krämig chèvrekräm tillför smak. Täck ett mörkt rågbröd med kålrabbiskivor, fyll på med krispiga strimlade sockerärtor och krämen av getost och smetana. Extra snygga blir smörrebröden när de till sist toppas med krasse.

Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm

Ingredienser

4 portioner

Picklad kålrabbi

1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
2 krm  salt
2   rosmarinkvistar
1   kålrabbi (à ca 200 g)
10   sockerärtor
ca 150 g  chèvre
1 dl  smetana
4   skivor grovt, mörkt bröd (gärna danskt rågbröd)
1   förp krasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produker av smetana och chrèvre.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1534 KJ / 366 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med äpple och kavringsmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga