Kyckling med krämig kålrabbislaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med krämig kålrabbislaw

Servera kycklingen med en fräsch slaw gjord på krispig kålrabbi, rödlök och smetana. Pricken över i:et är gräslöken som både tillför smak och färg. Garnera med ugnsrostad potatis och peppriga ruccolablad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Dela potatisen och lägg den på en plåt och blanda med olivoljan, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Kålrabbislaw: Skala och skär kålrabbin i strimlor eller riv den grovt. Skala och skiva löken. Blanda smetana med kålrabbi och lök. Hacka gräslöken och rör ner den. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Kyckling: Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72˚C, ca 10 minuter.
  5. Till servering: Servera kycklingen med potatis, kålrabbislaw och ruccola.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek kycklingen med 2 tsk fänkålsfrö (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Kålrabbislaw
  • 1 kålrabbi
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl smetana
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 citron
Kyckling
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2854 kJ / 678 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept