Kyckling med krämig kålrabbislaw

9
0
Kyckling med krämig kålrabbislaw

Servera kycklingen med en fräsch slaw gjord på krispig kålrabbi, rödlök och smetana. Pricken över i:et är gräslöken som både tillför smak och färg. Garnera med ugnsrostad potatis och peppriga ruccolablad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Kyckling med krämig kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Kålrabbislaw

1
kålrabbi
1/2
rödlök
2 dl
smetana
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2
citron

Kyckling

ca 600 g
kycklinglårfilé
1 msk
olivolja

Till servering

65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Stek kycklingen med 2 tsk fänkålsfrö (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2854 KJ / 678 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept