Kyckling med krämig kålrabbislaw

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
0
Kyckling med krämig kålrabbislaw

Servera kycklingen med en fräsch slaw gjord på krispig kålrabbi, rödlök och smetana. Pricken över i:et är gräslöken som både tillför smak och färg. Garnera med ugnsrostad potatis och peppriga ruccolablad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Kyckling med krämig kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1 msk  olivolja
salt
peppar

Kålrabbislaw

1   kålrabbi
1/2   rödlök
2 dl  smetana
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2   citron

Kyckling

ca 600 g  kycklinglårfilé
1 msk  olivolja

Till servering

65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek kycklingen med 2 tsk fänkålsfrö (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2854 KJ / 678 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kålrabbi med smetana och sikrom
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sojastekt kyckling med kålrabbislaw
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt lax med kålrabbislaw
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga