Kyckling med krämig kålrabbislaw
Servera kycklingen med en fräsch slaw gjord på krispig kålrabbi, rödlök och smetana. Pricken över i:et är gräslöken som både tillför smak och färg. Garnera med ugnsrostad potatis och peppriga ruccolablad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Kålrabbislaw
1 kålrabbi
1/2 rödlök
2 dl smetana
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2 citron
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2854 KJ / 678 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer