Sojakyckling med sesammajonnäs

Betyg 2.7 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Sojakyckling med sesammajonnäs

Att smaksätta med soja och sesamfrön kan göra vilken rätt som helst lite asieninspirerad! Kycklingen får stekas och puttra runt i den lite salta sojasåsen, och till det har du snabbt blandat ihop en sesamsmakande majonnäs, vilket passar utmärkt ihop till både kycklingen och middagens grönsaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Sojakyckling med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur
2 msk sesamfrö
2 dl majonnäs
salt
peppar
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
1 1/2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1/2 dl vatten
225 g frysta haricots verts (bönor)
100 g ärtskott

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2751 KJ / 567 kCal
Fett41 g
Salt3.1 g
Kolhydrater33 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Färska haricots verts i senapsmajo
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad