Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad på vattenmelon
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad på vattenmelon är en mycket god, fyllig och fräsch rätt med ljuvliga smaker. Bulgursalladen med bulgur, vattenmelon, fetaost, spenat, haricots verts och purjolök är en klass för sig och svindlande god!
Ingredienser
4 portioner
3 dl färdigkokt bulgur
3 dl vattenmelon i bitar
2 dl tärnad fetaost
1 påse babyspenat
1 pkt förvällda haricots verts (bönor)
1/3 sköljd och skivad purjolök
1 dl olivolja
vitlök
3 msk vit balsamvinäger
1/2 dl valfria, färska hackade örter
1 tsk rosmarin (fint stött i mortel)
4 port tvådelad kycklingfilé
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: lite fetaost kan ev tålas, grekisk och bulgarisk feta innehåller mindre laktos än svensk och dansk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten. Den kan bytas ut mot t ex knaperstekt bacon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Särskilt salladen blev oväntat god. Gjorde en kall sås på matyoghurt och serverade till.
Hanna
2014-06-29Jättegott, fräscht och rikt på smaker, enkelt att göra bara man inte är under tidspress. Jag tog mig lite friheter, men smakade bra ändå. Rekmmenderas!
Olof
2011-05-10