Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad på vattenmelon

Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad på vattenmelon är en mycket god, fyllig och fräsch rätt med ljuvliga smaker. Bulgursalladen med bulgur, vattenmelon, fetaost, spenat, haricots verts och purjolök är en klass för sig och svindlande god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kokt bulgur med vattenmelon, fetaost, babyspenat, haricot verts och purjolök.
  2. Gör en god örtvinaigrette genom att blanda olivolja med pressad vitlök, vit balsamvinäger och hackade, valfria färska örter.
  3. Slå vinaigretten över bulgursalladen innan servering.
  4. Fördela rosmarinen på kycklingskivorna och stek dem gyllenbruna.
  5. Servera med bulgursalladen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: lite fetaost kan ev tålas, grekisk och bulgarisk feta innehåller mindre laktos än svensk och dansk.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten. Den kan bytas ut mot t ex knaperstekt bacon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl färdigkokt bulgur
  • 3 dl vattenmelon i bitar
  • 2 dl tärnad fetaost
  • 1 påse babyspenat
  • 1 pkt förvällda haricots verts
  • 1/3 sköljd och skivad purjolök
  • 1 dl olivolja
  • vitlök
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 dl valfria, färska hackade örter
  • 1 tsk rosmarin (fint stött i mortel)
  • 4 port tvådelad kycklingfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?