Sojakyckling med krispigt grönt
I detta recept serveras en sojakyckling tillsammans med krispigt grönt. Där lena smaker av honung blandas med det heta från chilin och det salta från sojan. Denna blandning penslar på kycklingklubborna innan de avlutas i ugnen och får sin frasiga yta. Som tillbehör finns krispiga grönsaker och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingklubbor
1 msk olja
salt
peppar
2 msk japansk soja
1 krm chilipulver
2 msk flytande honung
Grönsaker
1/2 gurka
1 morot
125 g rädisor
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 dl gräddfil
1 msk sesamfrön
Till servering
4 port kokt ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2427 KJ / 580 kCal
Fett25 g
Salt3.6 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
lätt att laga och sonen älskade denna
Sara
2022-12-30Helt ok, jag droppade i lite sesamolja i grönsakerna och så lite chiliflakes. Körde kycklingsteaks istället för kycklingklubbor och de blev saftiga och fina.
Carola
2020-09-07Ingen höjdare precis. Smakade torrt och tråkigt
Eva
2015-05-25