Ginger beer chicken
Beer can chicken har nog många hört talas om, när man tillagar en hel kyckling med en ölburk inuti. Här är det i stället trenddrycken ginger beer som hamnar i en marinad med lime, chili och färsk ingefära där kycklingklubbor får gosa till sig. Enkelt och mycket gott.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
6 portioner
8 kycklingklubbor
1 msk smör
1 msk olja
Marinad
2 flaskor öl med ingefära (ginger beer, à ca 300 ml)
färskpressad juice av 2 lime
1 msk chilipulver
3 msk riven färsk ingefära
1 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1549 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt1.24 g
Kolhydrater1 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska kycklingen vara tinad innan den läggs i marinaden?
Emma
2023-08-27Hej Emma! Ja, kycklingen ska vara tinad. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-29Hej Robert! Nja, det blir inte riktigt samma sak utan ginger beer. Tror det kan fungera med vanligt lättöl i och för sig, men rekommenderar då hellre att gå på Systembolaget och handla ginger beer, de brukar ha alkoholfria sorter också (men det gör inget om den innehåller alkohol). Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-08-21Kan man ersätta Ginger Beer med något annat? Hittar ej i någon affär i vår lilla byhåla..
Robert
2015-08-19