Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ginger beer chicken

Beer can chicken har nog många hört talas om, när man tillagar en hel kyckling med en ölburk inuti. Här är det i stället trenddrycken ginger beer som hamnar i en marinad med lime, chili och färsk ingefära där kycklingklubbor får gosa till sig. Enkelt och mycket gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. 
  2. Lägg kycklingen i en påse och häll i marinaden. Knyt ihop påsen och skaka om lätt. Lägg påsen i en bunke. Ställ i kylskåp minst 6 timmar. Vänd påsen då och då.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden. Stek den i smöret och oljan runt om i en stekpanna tills den får färg.
  5. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  6. Servera gärna kycklingen med en Krämig rotfruktsgratäng.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 kycklingklubbor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
Marinad
  • 2 flaskor öl med ingefära (ginger beer, à ca 300 ml)
  • färskpressad juice av 2 lime
  • 1 msk chilipulver
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1549 kJ / 371 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept