Sojakyckling med krämig pepparrotssallad
Denna ljuvliga sojakyckling avnjuts med en läcker pepparrotssallad. Kyckling får smak av soja, vinäger och söt honung. Krispiga rädisor och salladsärter blandas med majonnäs och riven pepparrot sätter sting på salladen. En välsmakande kombination där en skvätt limesaft över sojakycklingen förhöjer smaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Sallad
1 hjärtsallad
125 g rädisor
150 g salladsärtor
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
2 msk riven färsk pepparrot
1 1/2 dl majonnäs
Kyckling
2 msk kinesisk soja
3 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
1 dl vatten
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 695 kCal
Fett33.9 g
Salt4.55 g
Kolhydrater58.8 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer