Sojakyckling med krämig pepparrotssallad

53
0 Klimatsmart
Sojakyckling med krämig pepparrotssallad

Denna ljuvliga sojakyckling avnjuts med en läcker pepparrotssallad. Kyckling får smak av soja, vinäger och söt honung. Krispiga rädisor och salladsärter blandas med majonnäs och riven pepparrot sätter sting på salladen. En välsmakande kombination där en skvätt limesaft över sojakycklingen förhöjer smaken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Sojakyckling med krämig pepparrotssallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Sallad

1
hjärtsallad
125 g
rädisor
150 g
salladsärtor
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar
2 msk
riven färsk pepparrot
1 1/2 dl
majonnäs

Kyckling

2 msk
kinesisk soja
3 msk
balsamvinäger
2 msk
flytande honung
1 dl
vatten
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
1
lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2908 KJ / 695 kCal
Fett 33.9 g
Salt 4.55 g
Kolhydrater 58.8 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept