Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kyckling med guacamole

Denna fräscha rätt med kyckling och guacamole är barnsligt god. Krydda kycklingen efter egen smak innan stekning. Sväng ihop den krämiga guacamolen med mosad avokado, vitlök och lite cayennepeppar. Serveras tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i matfettet i en stekpanna tills innertemperaturen är 72°C. Vänd då och då.
  4. Guacamole: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och mosa köttet. Pressa i vitlöken och krydda med salt och cayennepeppar. Rör ner olivoljan.
  5. Skär salladen i bitar och hacka gräslöken.
  6. Servera kycklingen med ris, sallad, guacamole och strö över gräslöken.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Stek kycklingen med lite paprikapulver och spiskummin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port ris eller annat gryn
Guacamole
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2227 kJ / 533 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept