Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Snabb chicken tikka masala

Avsluta dagen starkt med denna kryddiga masalarätt. Strimlad kyckling som får puttra ihop med en grytbas gjord på bland annat kokosmjölk, tomatpuré och kryddor. Addera hjärtsallad och paprika för krispighet och fräschör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Sänk värmen och rör i grytbasen. Låt sjuda i 2 minuter.
  3. Skär salladen och paprikan i bitar.
  4. Servera grytan med ris, sallad och paprika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • 400 g grytbas tikka masala
  • 1 hjärtsallad
  • 1 röd paprika

Näringsvärde
Per portion

Energi 2658 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept