Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojakyckling med bambuskott

Kvällens middag bjuder på kyckling och bambuskott i härlig sås gjord på soja. Blanda sojan med majsstärkelse och socker för att få önskad konsistens. Servera kycklinggrytan med fluffigt ris och söta plommontomater. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Låt bambu skotten rinna av.
  3. Stek kyckling och lök i oljan i en stekpanna. Krydda med peppar. Sänk värmen och häll i bambuskotten.
  4. Blanda soja, majsstärkelse, vatten och socker och häll i pannan. Låt sjuda under omrörning ca 5 minuter.
  5. Skär tomaterna i klyftor.
  6. Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.

För alla

Rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppa gärna rätten med rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 förp bambuskott (à 227 g)
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 tsk olja
  • peppar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2493 kJ / 595 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept