Sojakyckling med bambuskott
Kvällens middag bjuder på kyckling och bambuskott i härlig sås gjord på soja. Blanda sojan med majsstärkelse och socker för att få önskad konsistens. Servera kycklinggrytan med fluffigt ris och söta plommontomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 förp bambuskott (à 227 g)
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk olja
peppar
1 dl japansk soja
2 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
1 1/2 msk strösocker
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett22 g
Salt4.73 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag brukar marinera kycklingen i soya, vatten, majsstärkelse, råsocker och även en äggvita. Steker lök och vitlök tillsammans med kycklingen. Sedan häller jag i marinaden och till sist bambuskott. Smakar av med svartpeppar och sambal oelek då vi gillar lite extra tryck på maten. Det blir alltid gott. 👍👍👍👍
Leif
2024-06-11Så himla gott.
Ann-charlotte
2024-04-20Toppen! Använder detta som grundrecept och varierar efter tycke och smak. Jag gör denna med vegetariska filebitar, och har i wokgrönsaker. Använder kinesisk soja istället för japansk, men i mindre mängd. Älskar!
Josefine
2022-06-21