Sojakyckling med bambuskott

14
3
Sojakyckling med bambuskott

Kvällens middag bjuder på kyckling och bambuskott i härlig sås gjord på soja. Blanda sojan med majsstärkelse och socker för att få önskad konsistens. Servera kycklinggrytan med fluffigt ris och söta plommontomater. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Sojakyckling med bambuskott

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
1
förp bambuskott (à 227 g)
600 g
strimlad kycklinglårfilé
1 tsk
olja
-
peppar
1 dl
japansk soja
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
vatten
1 1/2 msk
strösocker
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Toppa gärna rätten med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Alice

2021-01-29

Missledande titel på receptet - trodde det skulle vara sojakyckling dvs vegansk.

Sanna

2020-08-31

Gjorde denna med vegansk kyckling (Hälsans kök filet pieces) smakade som kyckling till detta recept👌 Enkelt och gott!

Linda

2018-04-18

Gick snabbt att laga. Goda smaker.

Näringsvärde per portion

Energi 2493 KJ / 595 kCal
Fett 22 g
Salt 4.73 g
Kolhydrater 60 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept