Sojakyckling med bambuskott
Kvällens middag bjuder på kyckling och bambuskott i härlig sås gjord på soja. Blanda sojan med majsstärkelse och socker för att få önskad konsistens. Servera kycklinggrytan med fluffigt ris och söta plommontomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 förp bambuskott (à 227 g)
600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk olja
peppar
1 dl japansk soja
2 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
1 1/2 msk strösocker
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
För alla
Rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Toppa gärna rätten med rostade sesamfrön.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett22 g
Salt4.73 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott.
Ann-charlotte
2024-04-20Toppen! Använder detta som grundrecept och varierar efter tycke och smak. Jag gör denna med vegetariska filebitar, och har i wokgrönsaker. Använder kinesisk soja istället för japansk, men i mindre mängd. Älskar!
Josefine
2022-06-21Jättegott för att vara ett recept som är så enkelt att tillaga och få ingredienser! :) Dock så minskade jag ner på soyan 0,25 dl (vi använder glutenfri soya) och då blev den perfekt i smaken om sälta och i vårt tycke som allra bäst. Svartpepparn kom fram i smakerna, och jag tog 1 msk honung istället för socker. Valde kycklingbrösfileer 600 gram som jag strimlade, och det blev bra tycker vi.
Jeanette
2022-03-29