Currykyckling med sojabönor

29
2 Klimatsmart
Currykyckling med sojabönor

Kyckling i currysås är en svårslagen kombination som går hem hos hela familjen. De saftiga kycklingfiléerna får sjuda i en sås med kokosmjölk och curry för att dra åt sig alla de goda smakerna. Den krämiga grytan serveras med äggnudlar och knapriga sojabönor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017

Currykyckling med sojabönor

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
kycklinglårfilé
1 msk
olja
1 msk
curry
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
400 ml
kokosmjölk
1
kycklingbuljongtärning
4
port äggnudlar
250 g
sojabönor
1/2
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt med till exempel röd curry om ni vill ha grytan starkare.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Margareta

1/24/2017

Första gången bland ICAs recept där vi inte kunde äta. Totalt oätligt.

Fredrik

1/19/2017

Barnen älskade den (även minstingen på två år) och superenkel att göra! Det blev mycket av den goda såsen och båda ville ha mer. Tummen upp! Den här gör vi fler gånger :)

Näringsvärde per portion

Energi 3186 KJ / 763 kCal
Fett 33.9 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 58 g
Protein 52.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept