UNDER 45 MIN | Medel

Kebab i libabröd med enkel hummus

Att göra kebab med bröd hemma behöver inte vara krångligt. I alla fall inte om man fuskar lite med att ha färdig kebab och ett härligt bröd till. Hummusen svänger du enkelt ihop och kan krydda den helt efter eget behag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Mixa kikärterna, i en matberedare, till en hummus tillsammans med pressad vitlök, olivolja, vatten och sesamfrö. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  3. Värm köttet enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Häll av majsen. Skär tomaterna i skivor och plocka loss salladsbladen.
  5. Servera kebaben i bröden med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.  
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Riv det yttersta skalet från citronen och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk sesamfrö
  • salt
  • peppar
  • saften av 1/2 citron
  • 1 förp fryst grillad kebab (à 500 g)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 2 bifftomater
  • 1 romansallad
  • 3 dl gräddfil
  • 1 förp libabröd (à 348 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3900 kJ / 932 kCal