Kycklingpanna med citron och basilika

66
3 Klimatsmart
Kycklingpanna med citron och basilika

Kyckling med ris är en favorit som alltid går hem vid middagsbordet och den här citrusdoftande kycklingpannan är lika lättlagad som den är god. Grytan tar smak av citron och basilika som gör att den känns frisk och somrig. Toppa med knapriga sockerärter för den perfekta crunchen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Kycklingpanna med citron och basilika

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
citron
ca 600 g
kycklinglårfilé
1 msk
smör eller margarin
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1/2
kruka basilika
2 dl
vispgrädde
150 g
sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med soja eller senap.

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Karin

2018-10-31

Superenkelt och gott, men det krävs kycklingfond eller buljong i såsen. (Håller också med om att lite mer kyckling vore bra om man är 4 vuxna)

Erica

2016-05-29

Var lite kyckling för att räcka till 4 personer.

Linn

2016-05-23

En hönsbuljongtärning gjorde susen! Innan var det lite smaklöst.

Näringsvärde per portion

Energi 2528 KJ / 604 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept