UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingkorv med kryddstekta morötter och hummus

Att kryddsteka morötter är ett väldigt trevligt och lite krispigt tillbehör. Här äts de tillsammans med en kycklingkorv och en krämig hummus. Även couscous som du blandar med babyspenat. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek morötterna i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med de torra kryddorna.
  3. Lägg upp morötterna i en stor skål. Hacka persiljan och blanda med morötterna. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek korven runt om i resten av oljan i stekpannan ca 6 minuter.
  5. Blanda couscousen med morötterna och vänd ner spenaten.
  6. Servera ljummen couscoussallad med korv och hummus.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 2 förp snackmorötter (à 150 g)
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • salt
  • peppar
  • 2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
  • 65 g babyspenat
  • 150 g hummus gula ärtor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2766 kJ / 654 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept