Kycklingkorv med kryddstekta morötter och hummus

6
2 Klimatsmart
Kycklingkorv med kryddstekta morötter och hummus

Att kryddsteka morötter är ett väldigt trevligt och lite krispigt tillbehör. Här äts de tillsammans med en kycklingkorv och en krämig hummus. Även couscous som du blandar med babyspenat. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Kycklingkorv med kryddstekta morötter och hummus

Ingredienser

4 portioner
4
port couscous
2
förp snackmorötter (à 150 g)
1 1/2 msk
rapsolja
1/2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
paprikapulver
1 tsk
oregano
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
-
salt
-
peppar
2
förp kycklingkabanoss (à 270 g)
65 g
babyspenat
150 g
hummus gula ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sebastian

2021-03-12

Lite oklart hur mycket man ska steka morötterna. Mjuka eller bara så dom får färg. Vi landade på nåt mellanting

Catherine

2020-10-22

Goda smaker, men inte det lättaste att äta med stora bitar av korv & morötter. Gör man som vi och lägger allt på samma tallrik så sprätter det couscous över halva matbordet när man skär mun-stora bitar av det andra.

Näringsvärde per portion

Energi 2766 KJ / 654 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 78 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept