UNDER 30 MIN | Medel

Korvstroganoff på kycklingkorv

En korvstroganoff gjord på kycklingkorv blir inte bara god, den får också ett lite lägre klimatavtryck än en klassisk korvstroganoff! Här äts den med couscous och härligt grön babyspenat, samt lite röd paprika som rörs ner tillsammans med stroganoffen mot slutet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Skär korven i skivor, gärna på snedden. Stek lök och korv i oljan i en stekpanna.
  3. Rör ner pastasåsen och koka upp.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar och rör ner i stroganoffen. Låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Servera stroganoffen med couscous och spenat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Tips

Stek gärna korv och lök med lite timjan eller pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous (gärna fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 400 ml pastasås tomat och crème fraiche
  • 1 röd paprika
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2598 kJ / 625 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept