Korvstroganoff på kycklingkorv

En korvstroganoff gjord på kycklingkorv blir inte bara god, den får också ett lite lägre klimatavtryck än en klassisk korvstroganoff! Här äts den med couscous och härligt grön babyspenat, samt lite röd paprika som rörs ner tillsammans med stroganoffen mot slutet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Ingredienser
4 portioner
4 port couscous (gärna fullkorn)
1 gul lök
2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
1 msk rapsolja
400 ml pastasås tomat och crème fraiche
1 röd paprika
65 g babyspenat
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2598 KJ / 625 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater80 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fungerar med en förpackning krossade tomater, basilika och en msk fransk senap i stället för färdig tomatsås.
Lena
2021-12-09Hade pasta som tillbehör istället för couscous för barnens skull, blev jättegott!
Vera
2020-09-12Snabblagad, få ingredienser. Perfekt husvagnsrätt. Lagade med vitlök och timjan. Buljongtärning i couscousen.
Jessica
2020-09-10